Четирима български магистрати участваха в  двуседмичен обмен, организиран от Европейската

...
Четирима български магистрати участваха в  двуседмичен обмен, организиран от Европейската
Коментари Харесай

Български магистрати участваха в двуседмичен обмен на Европейската мрежа за съдебното обучение

Четирима български магистрати участваха в  двуседмичен продан, проведен от Европейската мрежа за правосъдното образование.

Същият се организира в интервала 7 – 18 ноември 2022 година и хазаин на събитието беше Република Румъния.

От българска страна в обмена участваха –  Александър Михайлов, прокурор в районна прокуратура – Пловдив; Димитър Халачев, следовател в Следствен отдел към окръжна прокуратура – СГП; Искра Попова, следовател в ОСлО в ОП  – Русе и Иван Енев, младши следовател в ОСлО в Оперативна програма – Русе.

Заедно с сътрудниците си от Италия, Германия и Швеция, българските магистрати се срещнаха със структурата на румънската правосъдна система и организацията на работа на румънската прокуратура. През първата седмица участниците в обмена посетиха Върховната прокуратура на Република Румъния, Окръжната прокуратура в Букурещ, Националния институт на магистратурата на Румъния, Дирекцията за следствие на проведената престъпност и тероризма, както и Националната дирекция „ Антикорупция “. През втората седмица бяха посетени Апелативния съд в гр. Брашов, Районната прокуратура в гр. Рупя, Полицейското ръководство в гр. Брашов и профилираните звена към Прокуратурата. Обменени бяха опит и положителни практики в работата по следствие на необятен набор от закононарушения, в това число и такива с трансграничен темперамент.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР